vineri, 22 noiembrie 2013

Adolescentul de azi.....infractorul de maine.



     Prinşi în programul încărcat dintre slujbă şi grijile de zi cu zi, cei mai mulţi dintre părinţi nu găsesc mereu cele mai bune reţete în comunicarea cu puştii lor. Deseori, ei sunt prezenţi doar fizic, reunindu-i doar faptul că cei mici stau în aceeaşi casă cu părinţii. Iar singura interacţiune dintre adulţi şi copii are loc în timpul mesei sau se rezumă la clasicul chestionar: ce-ai făcut azi, cum a fost la şcoală?

       Atunci când luăm în discuţie fenomenul delincvenţei în rândul copiilor şi tinerilor,cel mai dramatic orizont nu este acela al trecutului, ci tocmai cel care vizează viitorul acestora,deoarece rareori copilul delincvent debutează cu o infracţiune severă. Mai degrabă, comportamentul delincvent în rândul copiilor şi tinerilor este unul dinamic, ce evoluează  dinspre simplu către complex şi dinspre minor către sever, pe masură ce copilul creşte şi îşi dezvoltă sfera experienţelor sociale negative .

     

      Tineri care chiulesc iar mai apoi sunt implicati in accidente rutiere, adolescenti care isi bat colegii sau le vorbesc urat profesorilor, elevi care vin la scoala doar pentru a fi remarcati si nimeni nu-i poate tine in frau, cam acesta este portretul tanarului rebel din epoca moderna.
    Dacă unii au ajuns după gratii pentru faptele lor, alţii îşi văd în continuare de „activitate”, spre nemulţumirea şi neliniştea cetăţenilor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu