miercuri, 18 decembrie 2013

Durerile de masea si dintilogii

ANUNT PENTRU TOT POPORUL……

Tador, aulin, nurofen, algocalmin, ceapa, usturoi, bitter, tuica, muscaturi de perete si multe rugaminti acolo sus. Urasc durerile de masea!

Se stie din batrani ca durerea de masele nu te ia ziua la 10. Nu te ia pentru ca, daca la 10 dimineata incepe sa te doara o masea, traversezi strada si te duci la cabinetul stomatologic sa te tratezi. Nu, la 10 dimineata nu te ia. Te ia noaptea. Cand ti-e somnul mai dulce, atunci vine si durerea de masele. Si, culmea, cand ti-e tie somnul mai dulce si te ia durerea de masele, atunci ii este si stomatologului somnul cel mai dulce. Prin urmare, tre’ sa stai si sa suferi pana dimineata, cand vine stomatologul la serviciu. Si, culmea, dimineata nu te mai doare nimic. Prin urmare, nu te duci la dinţolog, ca doar nu esti nebun sa dai bani cand nu te doare, nu?


Dar la dentist merg destul de des. Am dintii buni, dar si cand se strica vreunul, nu ma iarta. Eu am ajuns la concluzia ca, la un moment dat, un dentist mi-a implantat ceva intr-o masea. Nu stiu ce, un dispozitiv care se leaga la un satelit, ceva cu GPS conectat la toti stomatologii din lume, ca altfel nu-mi explic.

Pe mine nu ma apuca durerea de masele oricand, nu. Nu ma apuca marti noaptea, nu ma apuca luni la pranz. Pe mine ma apuca vineri seara sau de sarbatori. Zici ca maselele mele sunt setate sa porneasca durerea in momentul in care s-a inchis si ultimul cabinet stomatologic.

In conditiile astea, am fost nevoita sa gasesc alta solutie. Si am gasit. E atat de simpla incat nici mie nu-mi vine sa cred ca nu m-am gandit la ea mai devreme. Pur si simplu nu mai dorm noaptea, ci ziua. Acum nu mai am probleme noaptea cu maselele. Stau relaxata, scriu, ma uit la filme si nici prin cap nu-mi trece sa caut dentisti. In schimb, cum se face ora 10-11 dimineata si vreau sa ma culc, cum incepe durerea de masele. Dar atunci deja e altceva.

Maine dimineata , cabinetele sunt deschise, imi pun dosul in masina si ţuşti la tanti doctor sa o frezeze si sa-i linisteasca nervii. Un saru’mana e destul pentru a-mi baga anestezie si freza in gura. Apoi urmeaza nasoleala cu sapatul pe canale de zici ca-ti foreaza-n creier, dar tot raul e spre bine. Iti cimenteaza caverna, ii dai banii, iti ureaza un sincer “La revedere!” (ca trebuie sa traiasca si gura ei) si o sa plec fericita acasa, fara Ibuprofen si fara dureri.


Tador, aulin, nurofen, algocalmin, ceapa, usturoi, bitter, tuica, muscaturi de perete si multe rugaminti acolo sus. Urasc durerile de masea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu